Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

Wesley aan het woord

Wesley: Dé werkvoorbereider van Onnink

Wesley is al een tijdje ‘onderweg’ binnen Onnink. In 2001 startte hij als assistent monteur. Na 16,5 jaar zocht hij doorgroeimogelijkheden en kwam hij bij de particulieren verwarmingstak van Pronkgroep werken. Inmiddels zijn we 3 jaar verder en werkt hij als werkvoorbereider bij Onnink. Hoe dit is gelopen? Waar Wesley trots op is? Hoe ziet zijn dag eruit? Hij vertelt het ons hieronder.

Waar kijk jij naar uit als je naar werk gaat?

Ik vind vooral het werken onder druk erg leuk. Door de werkdruk is er altijd wel iets te doen en zit ik eigenlijk nooit stil. Vanaf het begin tot het eind van de dag gaat de telefoon. Ieder moment van de dag ben ik in de weer. Elk telefoongesprek levert weer een ander vraagstuk op. Met mijn kennis van verwarmingsinstallaties kan ik de juiste oplossing zoeken voor het probleem.

Voor mij als werkvoorbereider heb ik ook veel interactie met collega’s, klanten en leveranciers. Ik vind het erg leuk om ervoor te zorgen dat projecten goed en snel uitgevoerd worden. Daar zit ook best een hoop druk op, want het is mijn taak om daarbij alle producten op de juiste locatie en tijd te laten bezorgen. Een uitdaging die ik zeker met beide handen aanpak.

Wat beteken jij voor Onnink?

Volgens mij ben ik een goede werknemer die hard werkt voor klanten en Onnink. Daarnaast denk ik dat ik een goede toevoeging ben aan het team op kantoor. Zo heb ik veel ervaring van het werk op locatie en weet ik waarover ik praat. Hierdoor kan ik met iedereen samenwerken. Als aanspreekpunt voor klanten kan ik mij goed inleven in de vraagstukken.

Wat heeft Onnink voor jou betekend in je loopbaan?

Vanaf mijn 16e werk ik als monteur, ruim 16 jaar. Net zoals ieder beginnend monteur mocht ik in de leer als assistent monteur. Daarna als volwaardig monteur om vervolgens andere monteurs op te leiden. Door mijn ambities ging ik op zoek naar een bedrijf waar ik door kan groeien. Zo ben ik bij Onnink terecht gekomen, omdat zij mij de mogelijkheid boden om door te groeien.

Wesley aan het werk op locatie.
Wesley aan het werk op locatie.

Hier kreeg ik de kans om als werkvoorbereider aan de slag te gaan. Het monteursleven liet ik achter. Om de werkzaamheden voor monteurs zo goed mogelijk te laten uitvoeren, inspecteer ik altijd de locatie. Ook draai ik storingsdiensten mee. Dit is zeker een wens van mij. Hierdoor kan ik mijn kennis van producten blijven bijschaven.

Op welk project ben jij het meest trots?

Een project waar ik momenteel mee bezig ben. Het is een project die zowel qua techniek als klant ontzettend uitdagend is. De meeste woningen en ruimtes verwarmen we met één systeem. Op dit project plaatsen we drie verschillende verwarmingsinstallaties; een elektrische vloerverwarming, een watergevulde vloerverwarming én een elektrische boiler. In verband met de samenwerking met een aannemer op dit project is dit soms nog een puzzel om dit op elkaar af te stemmen. Het project moet op tijd af zijn, wat in huidige Corona-samenleving uitdagingen met zich meebrengt. Voor mij biedt dit mooie kansen om mij te onderscheiden.

Hoe beschrijf je de sfeer binnen Onnink?

Onnink is een gemoedelijke club. Bij binnenkomst heb ik het gevoel van thuiskomen. Er heerst een positieve werksfeer. De communicatie naar elkaar toe is informeel en helder. We doen het gezamenlijk. Een voorbeeld van die saamhorigheid is het samen lunchen van monteurs en kantoorpersoneel. Dit zie je niet bij veel bedrijven. We geven de monteurs de kans om samen te lunchen, niet op locatie in de auto.

Bij problemen ondersteunen we elkaar. Er is weinig stress bij een storing aan het eind van de werkdag. Onze jarenlange ervaring helpt hier natuurlijk bij. De monteurs pakken alle problemen zo snel mogelijk op. Die waardering probeer ik ook zeker te geven vanuit mijn functie als werkvoorbereider.

Met welke collega’s en bedrijven werk je vaak samen?

In mijn rol als werkvoorbereider heb ik dagelijks contact met de administratie en planning. Gezamenlijk kijken wij hoe we de monteurs zo goed mogelijk helpen bij de werkzaamheden.

Daarnaast werk ik veel samen met mijn collega’s van Ventius en AircoPlan. Bij deze andere disciplines van Pronkgroep zit veel technische kennis die wij inzetten om onze klanten goed te helpen. Zo ondersteund Aircoplan ons bij het aansluiten van nieuwe airconditioningsystemen. Sinds kort zitten we samen op een kantoor met Ventius. Zij verzorgen ventilatiesystemen voor particulieren. Als een van hun monteurs een verwarmingsprobleem tegenkomen spelen ze die naar ons en wij vice versa met ventilatievraagstukken.

Hoe maak jij gezond binnenklimaat?

Ik maak een gezond binnenklimaat door mijn steentje bij te dragen aan projecten van Onnink. Welke op hun beurt weer bijdragen aan een comfortabele leefomgeving. Daarnaast probeer ik het verschil te maken door mij altijd behulpzaam op te stellen tegenover collega’s. Samen maken we een gezond binnenklimaat!

Werken bij PronkGroep

Hoe pak jij het aan?

PronkGroep daagt toptalent graag uit. Bij ons heb je de vrijheid om jezelf elke dag beter te maken, verder te leren en je kwaliteiten te verbeteren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws