Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

Wat zijn de voordelen van condensorcoating?

De lamellen van luchtgekoelde condensors zijn vaak van aluminium. Deze aluminium lamellen oxideren als ze niet beschermd worden tegen weers- en milieu-invloeden. Tijdens het oxideren en uiteindelijke verteren gaat het rendement en de technische levensduur van de installatie flink achteruit. Om ervoor te zorgen dat de lamellen langer en beter hun werk blijven doen, is het aan te raden om deze te voorzien van condensor coating.

Waarom is condensor coating van belang?

Over het algemeen staan condensors vanwege de constructie en de vervuilde lucht die erdoorheen wordt gevoerd op open, onafgesloten locaties. Hierdoor komen ze vaak direct in aanraking met regen, wind en hagel. Dit veroorzaakt op den duur schadelijke roestvorming en vervuiling. Deze roestvorming en vervuiling beïnvloeden de werking van de installatie direct. De lucht kan namelijk de installatie niet (gemakkelijk) verlaten. Wanneer de roestvorming en vervuiling bij het aanzuiggedeelte zitten kan het flinke gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarnaast verminderd de koelcapaciteit van de condensor en zal er meer stroom worden gevraagd om hetzelfde resultaat te krijgen. De lamellen van luchtgekoelde condensors moeten daarom goed worden beschermd. De koelcapaciteit en het energiegebruik van de installatie blijven zo in takt en de condensors krijgen op tijd een beschermlaag tegen oxidatie.

Hoe kunnen luchtgekoelde condensors optimaal beschermd worden?

Rochema heeft een product ontwikkeld dat bestand is tegen zich in de lucht bevindende agressieve stoffen. Door toepassing van titaandioxide voldoet dit product aan de eis dat het zo min mogelijk invloed heeft op de warmteoverdracht (k-waarde). Bovendien zijn de eigenschappen van het product zo ontwikkeld, dat het moeiteloos het uitzetten en krimpen van de lamellen kan volgen. Door het aanbrengen van de SURFACID® coating wordt oxidatie van de lamellen tegen gegaan. Door het gladde oppervlak vindt de aanhechting van vuil bovendien minder snel plaats en is de vervuiling eenvoudiger te verwijderen. Een schone en behandelde installatie heeft een lager energieverbruik en kan zelfs een rendementsverbetering opleveren tot circa 25%. De dikte van de SURFACID® laag is circa 4 micron. Proefondervindelijk is vastgesteld dat het rendementsverlies met betrekking tot de warmteoverdracht nihil is.

Verlenging levensduur van klimaatinstallaties

Ter verlenging van de levensduur van je klimaatinstallaties en ter verbetering van de kwaliteit van het binnenklimaat reconditioneren wij de installaties door een SURFACID® oppervlaktebehandeling aan te brengen. De SURFACID® coating heeft een beschermende werking en is geschikt voor:

  1. Luchtgekoelde condensors
  2. Drycoolers
  3. Verdamperbatterijen
  4. Koelbatterijen

Bij nieuwe installaties kan SURFACID® direct na het ontvetten aangebracht worden. Installaties die al langer in gebruik zijn, zullen door ons eerst chemisch-technisch gereinigd moeten worden met de speciaal daarvoor door ons ontwikkelde middelen. Onze SURFACID® coating kan zowel in onze werkplaats als op locatie worden aangebracht.

Garantie & Service

Vanwege de zeer goede weervastheid en de hoge chemische bestendigheid kan een SURFACID® oppervlaktebehandeling voor 2 jaar gegarandeerd worden. Rochema kan deze garantie alleen verlenen op voorwaarde dat er niet door andere bedrijven werkzaamheden worden verricht van door ons behandelde installaties. Als jouw installatie door ons is behandeld met SURFACID®, bestaat de mogelijkheid om voor deze installatie een service-contract bij ons af te sluiten.

Meer weten over onze duurzame SURFACID® oppervlaktebehandeling?

Ben je geïnteresseerd om de levensduur van je klimaatinstallaties te verlengen en de kwaliteit van het binnenklimaat te verbeteren? Via het contactformulier op de website kan je een bericht achterlaten. We zullen vervolgens spoedig met je contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken voor een passende SURFACID® oppervlaktebehandeling van jouw klimaatinstallaties.

Ook Dat Is PronkGroep!

Werken bij PronkGroep

Hoe pak jij het aan?

PronkGroep daagt toptalent graag uit. Bij ons heb je de vrijheid om jezelf elke dag beter te maken, verder te leren en je kwaliteiten te verbeteren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws