Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

Wat is een WarmteTerugWinning-unit?

Door warmteterugwinning (WTW) zorgt een WTW-unit op een duurzame en energiezuinige manier voor een comfortabel binnenklimaat. Een WTW-unit zuigt verbruikte binnenlucht in de woning af. Meestal gebeurt dit in de keuken, het toilet en de badkamer. Een WTW-unit blaast, naast het afzuigen van de binnenlucht, ook verse buitenlucht de woning in. Dit gebeurt op een volledig energiezuinige manier met warmteterugwinning. Doordat er lucht de woning in- en uitgeblazen wordt, zijn er geen ventilatieroosters in de gevel nodig. Hierdoor spreekt men van balansventilatie.

De lucht in de woning is in de winterperiode (meestal) warmer dan de lucht buiten. De WTW-unit gebruikt deze warmte om de verse toegevoerde buitenlucht voor te verwarmen. De uitwisseling tussen de warme binnenlucht en koude buitenlucht gebeurt in de zogenaamde kruisstroomwisselaar. In de wisselaar kan wel warmteoverdracht plaatsvinden, maar de lucht kan niet met elkaar mengen.

Meer weten?

Wilt u ook genieten van gezonde lucht en een comfortabel binnenklimaat? Ventius, onderdeel van PronkGroep, adviseert u graag in een passende WTW-unit voor jouw woning. Maak een afspraak met onze ervaren ventilatiemonteurs.

Werken bij PronkGroep

Hoe pak jij het aan?

PronkGroep daagt toptalent graag uit. Bij ons heb je de vrijheid om jezelf elke dag beter te maken, verder te leren en je kwaliteiten te verbeteren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws