Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

PronkGroep neemt Kouveld Airconditioning BV en K2 Warmtepompen BV over

BARENDRECHT, mei 2023 – PronkGroep, gevestigd in Barendrecht, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in haar ambitie om uit te groeien tot de onbetwiste marktleider op het gebied van een gezond binnenklimaat. Als toonaangevende totaalaanbieder van installatie, renovatie en onderhoud voor een comfortabel binnenklimaat versterkt PronkGroep haar positie door de overname van Kouveld Airconditioning BV en K2 Warmtepompen BV.

In ruim 20 jaar is PronkGroep uitgegroeid tot een bekende en betrouwbare binnenklimaatspecialist met vestigingen in Barendrecht, Bergschenhoek, Amsterdam en Monnickendam. Met diverse labels, waaronder Aircoplan, Bevico, Biemond Elektro, Combi, Onnink, Rochema, Roveco en Ventius, geniet het bedrijf een uitstekende reputatie en heeft het duurzame relaties opgebouwd met haar klanten, voornamelijk woningcorporaties en vastgoed-partijen.

De overname van Kouveld Airconditioning BV en K2 Warmtepompen BV is van grote waarde voor PronkGroep, zoals directeur RenĂ© Pronk uitlegt: “Als een sterk bedrijf met ambitieuze groeiplannen werken we dagelijks aan onze missie om heel Nederland te voorzien van een gezond binnenklimaat. We doen dit onder andere door het overnemen van bedrijven die passen bij onze kernwaarden van verantwoordelijkheid, kwaliteit, duurzaamheid en transparantie, en die bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Op deze manier bouwen we ons solide concern verder uit. Belangrijk is dat we er bij elke overname voor zorgen dat de identiteit van het overgenomen bedrijf behouden blijft. Bovendien faciliteren wij groei door elke onderneming optimaal te ondersteunen met centraal gereguleerde processen. Hierdoor verbinden we nieuwe collega’s met de huidige medewerkers en behouden we onze familiaire bedrijfscultuur. De overname van Kouveld Airconditioning BV en K2 Warmtepompen BV versterkt onze business unit verwarming en koeling. De expertise op het gebied van klimaatbeheersing en warmtepompen is essentieel voor de energietransitie. Met hun vakmanschap en centrale locatie kunnen wij lokaal invulling geven aan bestaande en toekomstige opdrachten vanuit het midden van Nederland. Zo blijven wij de beste keuze voor onze klanten, zowel nu als in de toekomst.”

RenĂ© Kouveld en Jolanda Kouveld voegen eraan toe: “Om verdere groei van Kouveld Airconditioning BV en K2 Warmtepompen BV te realiseren, zijn we op zoek gegaan naar een geschikte partner. Deze hebben we gevonden in PronkGroep. Door ontzorgd te worden in centrale processen krijgen wij meer ruimte om te doen waar we goed in zijn: het oplossen van vraagstukken op het gebied van koeltechniek en warmtepompen. Het stelt ons in staat om zowel in klantenbestand als vakmanschap te groeien. De ondersteuning in onze bedrijfsvoering zorgt ervoor dat wij meer tijd beschikbaar hebben om gerichte klantvragen aan te pakken en ons bezig te houden met trainingsvraagstukken. Dit draagt bij aan de missie van PronkGroep: alles voor een gezond binnenklimaat.”

Werken bij PronkGroep

Hoe pak jij het aan?

PronkGroep daagt toptalent graag uit. Bij ons heb je de vrijheid om jezelf elke dag beter te maken, verder te leren en je kwaliteiten te verbeteren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws