Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

PronkGroep trekt Synergia Capital Partners aan

BARENDRECHT, mei 2022 – PronkGroep uit Barendrecht heeft een belangrijke stap gezet in haar ambitie om absolute marktleider te worden op het gebied van een gezond binnenklimaat. De totaalaanbieder van installatie, renovatie en onderhoud voor een comfortabel binnenklimaat wint met het aantrekken van Synergia Capital Partners (synergia.nl) als investeringspartner aan slagkracht om haar groeiplannen sneller te realiseren.

PronkGroep is vanaf 2001 in ruim 20 jaar uitgegroeid tot een bekende en betrouwbare binnenklimaatspecialist met vestigingen in Barendrecht, Bergschenhoek, Amsterdam en Monnickendam. Vanuit deze locaties heeft de installatiepartner onder verschillende labels een goede naam opgebouwd en veel langetermijnrelaties. PronkGroep werkt met de labels Aircoplan, Bevico, Biemond Elektro, Combi, Onnink, Rochema, Roveco en Ventius. Hoewel het bedrijf ook nieuwbouwprojecten oppakt, ligt de focus voornamelijk op renovatie en onderhoud. Haar belangrijkste afzetmarkten zijn woningcorporaties en vastgoedpartijen.

Waardevolle samenwerking

Directeur René Pronk legt uit waarom de samenwerking met Synergia waardevol is voor PronkGroep. “We zijn een sterk bedrijf met ambitieuze groeiplannen. Elke dag werken we samen aan onze droom om heel Nederland te voorzien van een gezond binnenklimaat. Dit doen we onder meer door bedrijven over te nemen die in waarden – verantwoordelijkheid, kwaliteit, duurzaamheid en transparantie- bij ons passen en qua inhoud bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Zo bouwen we ons sterke concern verder uit. Belangrijk is dat we bij elke overname zorgen dat de eigenheid van het bedrijf behouden blijft. Verder maken we groei mogelijk door elke onderneming optimaal te ondersteunen met centraal geregelde processen. We verbinden ook nieuwe collega’s met bestaande en behouden zo onze familiaire bedrijfscultuur.

De samenwerking met Synergia zorgt ervoor dat we alle zaken die we belangrijk vinden goed kunnen blijven doen en tegelijkertijd slagvaardiger aan onze ambities werken. Zowel bij huidige vraagstukken, als bij toekomstige rond de energietransitie, waarin we nadrukkelijk blijven investeren. Zo blijven we de beste keuze voor onze klanten. Nu en in de toekomst.”

Kennis en kapitaal combineren

Synergia Capital Partners is een onafhankelijke participatiemaatschappij die sinds 1999 investeert in Nederlandse middelgrote bedrijven in branches als agri & food, industriële productie, B2B software en (zorg)dienstverlening. Zo heeft de investeerder succesvolle (internationale) groei gerealiseerd met onder meer: Boboli Europe, Condoor Group, Cold Food (Van Dobben en Kwekkeboom), Pokon, Ploeger Oxbo, Life & Mobility en iPort.

Synergia is gefinancierd door Nederlandse topondernemers en investeert in andere bedrijven vanuit de gedachte dat de combinatie van kennis en kapitaal tot grote meerwaarde leidt. Vanuit deze visie wordt dit netwerk van ondernemers regelmatig betrokken om waarde-creaties van deelnemingen te helpen versnellen. De investering in PronkGroep is een deelneming vanuit haar vijfde fonds (2020: €100m+), na eerdere investeringen in For Ever Gladiolen, Viscon Group en Plant World.

‘De ideale partner’

Namens Synergia laat Jaap van Nieuwenhuyzen weten: “Wij zijn erg trots om PronkGroep te mogen ondersteunen in haar verdere groeiplannen. PronkGroep bevindt zich in een sector die al langer onze aandacht heeft. Wat PronkGroep onderscheidt, is haar duidelijke focus op het binnenklimaat. Door deze focus is PronkGroep uitgegroeid tot een echte expert op dit gebied. Daarnaast zien wij in René een gedreven ondernemer met veel oog voor zijn personeel en klantwensen. Resulterend in loyale werknemers, een prettige bedrijfscultuur en sterke klantrelaties. Deze eigenschappen zorgen er mede voor dat PronkGroep de ideale partner is voor haar klanten en succesvol is geweest met de overnames die zij al gedaan heeft”.

Werken bij PronkGroep

Hoe pak jij het aan?

PronkGroep daagt toptalent graag uit. Bij ons heb je de vrijheid om jezelf elke dag beter te maken, verder te leren en je kwaliteiten te verbeteren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws