PronkGroep: klimaat onder één dak.

PronkGroep is een verzameling van Aircoplan, Bevico, Biemond Elektro, Eska ventilatieonderhoud, Onnink, Rochema en Roveco. Deze zijn verdeeld over vier vestigingen. U kunt Aircoplan, Biemond Elektro, Rochema en Roveco vinden op twee locaties in Bergschenhoek. Bevico is gevestigd in Barendrecht en Amsterdam. Daarnaast zijn Eska ventilatieonderhoud en Onnink in een ander pand in Barendrecht te vinden.

Ons verhaal

Sinds 2015 opereren we onder de naam PronkGroep, maar ons verhaal begint in 2001 met Bevico Cleaning in Barendrecht. Met het idee om een gezond binnenklimaat te realiseren waren wij klaar om Nederland te veroveren. In 2006 hebben wij dit uitgebreid met een vestiging in Rijssen en later de vestiging Amsterdam in 2007, waarvoor wij in 2016 ons eigen kantoorpand hebben geopend. In 2008 zijn wij begonnen met Bevico airconditioning en in 2009 hebben wij de Bevicode© geadopteerd.

Na een stabiele basis met Bevico te hebben vergaard, werd het tijd om onze expertises te verbreden. In 2010 hebben wij Rochema overgenomen, in 2014 Biemond Elektro en in 2016 Roveco. Net voor de adoptie van Roveco realiseerden wij een overgang van Bevico airconditioning naar Aircoplan. Dit zorgde niet alleen voor meer duidelijkheid voor onze (potentiële) klanten, maar ook voor een mogelijkheid om de expertise in airconditioning systemen verder uit te breiden.

Na de overgang naar Aircoplan was er een nog grotere verandering. Wij merkten dat de markt behoefte had aan optimaal woningbeheer, door middel van één aanspreekpunt. Dit betekende dus ook één partij die alle taken op het gebied van het binnenklimaat aan kan pakken. Vanuit die vraag hebben wij de omschakeling gemaakt van meerdere aparte bedrijven naar een one-stop-shop; een totaalaanbieder van installatie, renovatie en onderhoud voor een comfortabel binnenklimaat. Daaruit is PronkGroep ontstaan.

Om particulieren en VVE beheerders in de regio Rotterdam beter van dienst te zijn is Eska Ventilatieonderhoud bij PronkGroep aangesloten in 2019. Waar Bevico volledig is ingericht op woningbouwverenigingen, daar kan Eska hun klanten persoonlijker en beter adviseren in hun zoektocht naar gezonde binnenlucht. Een jaar later is Onnink overgenomen door PronkGroep. De plaatselijke installateur van verwarmingsinstallaties, airconditioningsystemen en woonhuisventilatoren helpt al bijna 100 jaar klanten in en rond Barendrecht. De kennis en kunde van de bevlogen monteurs is een topaanwinst in het verdere bestaan van PronkGroep.

Missie en visie

Als installateur heb je direct invloed op de veiligheid en gezondheid van de mensen in het (kantoor)gebouw of de woningen. Er is dan ook niets dat meer voldoening geeft dan het idee dat je met elk succesvol opgeleverd gebouw of opgeleverde woning iemand zijn kwaliteit van leven verbetert.

Missie

Hieruit voortvloeiend is onze missie ontstaan: het verbeteren van het binnenklimaat in elke woning, woongebouw en bedrijf in Nederland. Het binnenklimaat verbeteren op het gebied van veiligheid, gezondheid en comfort.

Visie

Onze missie behalen wij door zoveel mogelijk samen met de klant te kijken naar de meest duurzame, efficiënte en veilige oplossing. Wij geloven dat door continue te innoveren en onze monteurs bij te scholen, het best haalbare resultaat gerealiseerd wordt.

De 4 PronkGroep Garanties

Bij PronkGroep heeft u altijd één contactpersoon en bent u gegarandeerd van een hoge kwaliteitsstandaard. Voor alle disciplines garanderen wij een klantvriendelijke service, van zowel de klantenservice als de relatiebeheerder. Ook bent u gegarandeerd van monteurs die hun werk nauwkeurig uitvoeren en netjes achterlaten.

Eén contactpersoon

Door bundeling van onze expertises heeft u nog maar één contactpersoon voor airconditioning, elektrotechniek, ventilatie, rookgasafvoer en verwarming i.p.v. meerdere partijen. Dit bespaart u tijd, omdat de communicatie nog maar met één persoon hoeft te gaan en u niet hoeft te zoeken naar meerdere partijen. Doordat u nog maar één lijn heeft, verloopt de communicatie ook soepeler.

Hoge kwaliteitsstandaard

Door opgeleide en gemotiveerde monteurs, projectleiders die zelf op de werkvloer zijn begonnen en gemiddeld meer dan 20 jaar ervaring in elke discipline kunnen wij op al onze diensten een hoge kwaliteitsstandaard garanderen. Wij geven voorafgaand aan het project altijd advies en inspecteren elke situatie, zodat wij deze belofte waar kunnen maken.

Klantvriendelijke service

Wij besteden veel tijd aan het optimaliseren van het klantenservicetraject zodat bewoners van een woningbouwvereniging niet lang hoeven te wachten en te woord gestaan worden door een vriendelijke man of vrouw die antwoord kan geven op hun vragen. Zo kijken wij maandelijks naar welke tijdstippen de meeste gesprekken gevoerd worden, zodat wij personeel efficiënter in kunnen zetten. Ook krijgt het personeel periodiek cursussen in bijvoorbeeld klantgericht handelen.

Onze klant zelf geniet een klantvriendelijke service doordat wij te allen tijde complete rapportages kunnen leveren die direct project-specifieke gegevens en installatie gegevens kunnen verschaffen. Ook hebben wij aparte relatiebeheerders aangesteld die al uw vragen rond het binnenklimaat kunnen beantwoorden.

Opgeleide en gemotiveerde monteurs

Uiteindelijk is de monteur degene die het werk levert en direct contact met uw bewoners heeft. Daarom genieten onze monteurs het hele jaar door van opleidingen en cursussen en voeren zij bij in dienst treding een gesprek met een HR-bureau. Onze organisaties zijn zo ingericht dat er korte lijnen zijn met de monteurs en zij continue communicatie met de projectleiders kunnen voeren. Wij voeren wekelijks controles uit, om te kunnen garanderen dat er goed werk wordt geleverd.

De expertises hebben wij ondergebracht in vijf disciplines

Met de disciplines in ventilatietechniek, airconditioning, verwarming en rookgasafvoer, elektrotechniek en onderhoud van klimaatinstallaties bieden wij een totaaloplossing voor een gezond, comfortabel en veilig binnenklimaat.