Eigen onderhoud bij een airco
AircoPlan onderhoud
Contact AircoPlan

Welk onderhoud kan ik zelf doen aan mijn airco?

Wanneer het systeem (bijna) dagelijks gebruikt wordt zal veel stof zich verzamelen in de filter. Als stof en andere bacteriën niet verwijderd worden, dan blaast de airco deze weer terug de ruimte in. Vooral voor jonge kinderen, ouderen en mensen met astma kan dit vervelend zijn .Wij raden daarom bij intensief gebruik aan de airco maandelijks te reinigen.

Filters reinigen

Verwijderen van de filter

De filters vindt u direct onder de kap van de binnenunit (zie afbeelding). Deze reinigt u eenvoudig met de stofzuiger. Let er wel op dat u de filters vanaf de buitenkant reinigt. Als u vanaf de binnenkant reinigt trekt u het stof door de filter heen, welke u zo beschadigt. Als ‘finishing touch’ kunt u de filters met lauwwarm water afspoelen en een droge doek over de buitenkant van de airco halen.

Zelfreinigingmodus

Bediening van de airco

Op het reinigen van de filters na kunt u niet veel onderhoud aan de airco uitvoeren. Echter, de meeste moderne airco’s hebben ook een zelfreiniging-modus. De airco gebruikt dan zijn eigen ventilator om vocht- en stofophopingen te voorkomen. Hiermee voorkomt u mogelijke schimmelgroei. Deze modus kunt u meestal activeren met de afstandsbediening. Meer gebruiksinformatie kunt u vinden in de handleiding van de airco.

Professioneel onderhoud

Om te voorkomen dat de airco gaat lekker of andere mankementen gaat vertonen is maandelijks onderhoud nodig. De monteur reinigt het binnendeel en het buitendeel en voert verschillende testen uit.
Lees hier meer over het onderhoud.