Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

Het belang van een gezond binnenklimaat

We brengen allemaal een groot deel van ons leven binnenshuis door. Ofwel op kantoor ofwel thuis. Net daarom is het van groot belang dat we de kwaliteit van de binnenlucht de nodige aandacht geven en zo goed mogelijk op de natuur afstemmen.

Met behulp van moderne klimaattechnieken creëren we een binnenklimaat dat de natuurlijke omgeving optimaal imiteert. Bovendien filteren we negatieve milieufactoren zoals stof, pollen en vuil weg. Zo voldoet de luchtkwaliteit binnen aan de strengste hygiënische normen. Een klimaatsysteem zorgt er niet alleen voor dat we ons beter voelen, ze heeft ook een gunstige invloed op onze gezondheid. In ruimten waar de lucht op de juiste manier behandeld wordt, voel je je gewoon goed. Het samenspel tussen de geregelde luchttemperatuur, de aangename luchtvochtigheid en de aanpasbare luchtstromen zorgt voor een behaaglijk gevoel.

Waarom is een goed klimaat belangrijk?

De combinatie van de binnentemperatuur en de relatieve luchtvochtigheid vormt de basis van ons welzijn. Vanaf een temperatuur van 26 °C gaat ons prestatievermogen heel snel achteruit. Een hoge luchtvochtigheid van meer dan 70 % zorgt ervoor dat de binnentemperatuur nog warmer aanvoelt. In die omstandigheden worden we moe, kunnen we ons moeilijk concentreren en neemt het risico op ongevallen toe. Zo blijkt uit onafhankelijk uitgevoerde wetenschappelijke studies.

Welke factoren zijn van invloed op een veilig binnenklimaat?

De koel- of verwarmingscapaciteit wordt gemeten in kilowatt (kW). Om de correcte capaciteit te berekenen, is niet enkel de grootte van de ruimte van belang. Ook het aantal aanwezige personen, de technische toestellen en de glaspartijen spelen een rol bij de berekening. Hetzelfde geldt voor de wanddikte en andere interne of externe warmtebronnen, de zogenaamde warmte- of koudelasten die bijdragen tot het opwarmen of afkoelen van de kamer.

Zorgeloos genieten van een comfortabel binnenklimaat!

Onderhoud & renovatie

Door onze ervaring en kennis weten wij wat er bij een project komt kijken en wat de meest efficiënte aanpak is om de juiste keuze te maken voor een passende klimaatinstallatie systeem. Na een inspectie ontvang je van ons een rapport, inclusief een gedetailleerd advies over de vervolgstappen.

Inspectie & advies

Klimaatinstallaties zijn zeer vatbaar voor weersinvloeden en agressieve stoffen. Door periodiek onderhoud uit te voeren en renovatie van klimaatinstallaties gaan deze langer mee en behaal je een hoger rendement. Hierdoor bespaar je kosten, kan je vervanging van jouw installaties uitstellen en realiseer je een gezonder binnenklimaat.

Een hoge kwaliteitsstandaard

Verschillende installaties moeten regelmatig ververst, gevuld of onderhouden worden. Wij gebruiken en bieden hiervoor alleen producten aan die veelvuldig in praktijk getest zijn en kunnen daarom een hoge kwaliteit garanderen. Wij bieden een zorgvuldig en op kwaliteit geselecteerd assortiment producten aan; glycol, reinigingsmiddelen en waterbehandelingsmiddelen.

Meer weten over klimaatinstallatie systemen?

Rochema, onderdeel van PronkGroep, adviseert je graag in klimaatinstallatie systemen voor een gezond binnenklimaat. Maak een afspraak met onze ervaren experts.

Werken bij PronkGroep

Hoe pak jij het aan?

PronkGroep daagt toptalent graag uit. Bij ons heb je de vrijheid om jezelf elke dag beter te maken, verder te leren en je kwaliteiten te verbeteren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws