Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

Duurzaam ventileren voor een gezond binnenklimaat

Een goed ventilatiesysteem is essentieel voor een gezonde en comfortabele woning. Samen met een wind- en waterdichte gebouwschil zijn ventilatiesystemen één van de basiselementen van een woning. Iets wat gewoon moet kloppen en waar je als bewoner vooral geen last van wilt hebben. De kwaliteit van ventilatie is van directe invloed op energieprestaties en gezondheidsaspecten.

Wat is ventileren?

Ventilatie is het proces waarbij lucht in een ruimte bewust wordt vervangen door verse lucht. Deze verse lucht komt meestal geheel of gedeeltelijk van buiten. Ventilatie is allereerst nodig uit het oogpunt van gezondheid. Het moet zorgen voor de toevoer van zuurstof en voor de afvoer van verontreinigde lucht. Maatgevend hierbij is de afgifte van kooldioxide door mensen. Daarnaast is in enkele ruimten zoals toiletten, badkamers en keukens de vocht- en geurproductie (zoals koken, wassen en douchen) bepalend voor de benodigde hoeveelheid ventilatie.

Waarom ventileren?

We brengen gemiddeld zo’n 90% van onze tijd binnenshuis door. De kwaliteit van de lucht binnen is echter maar al te vaak beneden alle peil. Daarom hebben we nood aan verse én gezonde buitenlucht om goed te kunnen functioneren. Isoleren is zeker belangrijk, maar ventileren is noodzakelijk om een gezond binnenklimaat te garanderen. Een goede ventilatie zorgt voor een gezonde woning en een gezond gezin, ze bevordert het comfort en de prestaties van de bewoners en voorkomt ziektes.

In deze animatie van het RIVM wordt uitgelegd waarom goede ventilatie belangrijk is en hoe je het beste kan ventileren.

Hoe ventileren?

Er bestaan verschillende ventilatiesystemen, elk met hun voor- en nadelen. De wetgeving stelt dat er in de droge ruimtes, de leefruimtes, verse lucht moet worden toegevoerd, deze moet dan vrij kunnen circuleren via de verschillende verkeersruimtes naar de vochtige ruimtes waar er een hoge productie van vocht en geuren is en waar de vervuilde lucht vervolgens moet worden afgevoerd. De toe- en afvoer kunnen op een natuurlijke of mechanische manier.

Voor elke situatie een duurzame ventilatieoplossing

Bevico, onderdeel van PronkGroep, geeft op een natuurlijke of mechanische manier zuurstof aan ieder gebouw. Verse lucht rechtstreeks via de gevel binnenbrengen, zonder complexe toevoerkanalen, is de ultieme garantie voor een gezond binnenklimaat. Wij bieden zowel voor woningen, kantoren, scholen of zorginstellingen duurzame ventilatieoplossing waarin iedereen zich gezond voelt. Voor het realiseren van een gezonder binnenklimaat hebben wij verschillende duurzame oplossingen; ventilatoren, dakkappen, roosters, ventilatiekanalen en warmteterugwin-units.

Ben je geïnteresseerd in duurzaam ventileren?

Bekijk onze duurzame ventilatieoplossingen of maak direct een afspraak met een van onze ventilatie experts. Bel 088 – 4009 500 of vul het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Werken bij PronkGroep

Hoe pak jij het aan?

PronkGroep daagt toptalent graag uit. Bij ons heb je de vrijheid om jezelf elke dag beter te maken, verder te leren en je kwaliteiten te verbeteren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws