Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

Dit kan je zelf doen bij een storing van de woonhuisventilator

De mechanische ventilatie zorgt voor een gezonde omgeving. Een storing kan ervoor zorgen dat de luchtvochtigheid in je ruimte(s) niet meer in orde is. Daarom wilt je deze natuurlijk zo snel mogelijk verholpen hebben! Vaak kan je ook zelf dingen oplossen, zodat je direct van het probleem af bent.

Een aantal dingen kan je zelf doen, andere moet je uit laten voeren door de installateur. Onderstaande dingen kan je zelf uitvoeren. Als het probleem dan nog niet verholpen is moet je de woningbouwvereniging bellen.

1. Controleer of de schakelaar aanstaat.

Deze klinkt overbodig, maar is toch belangrijk om te vermelden. Ga na of de schakelaar ingeschakeld en op de juiste stand staat. De meeste bedieningen hebben namelijk ook een stand-by stand.

2. Is er misschien een stop doorgeslagen?

Uw mechanische ventilator werkt middels stroom. Zijn er meerdere elektronische apparaten in huis die niet meer werken, dan is de kans groot dat er een stop is doorgeslagen. Controleer of dit het geval is en vervang de stop.

3a. Stekker eruit trekken en opnieuw insteken, indien aanwezig

Om de ventilator te resetten kan je de stekker eruit trekken. Wanneer je na 30 seconden de stekker weer in het stopcontact steekt, reset de ventilator zichzelf. Eventuele fouten in de software kunnen hierdoor vanzelf opgelost worden.

3b. Batterij vervangen van draadloze bediening, indien aanwezig

De draadloze bediening van uw ventilator werkt op batterijen. Het kan zijn dat de batterij leeg is. Vervang de batterij met een nieuwe knoopcel batterij cr2032.

4. Bel uw woningbouwvereniging.

Wanneer bovenstaande stappen niet hebben geholpen, belt je jouw woningbouwvereniging. Zij kunnen uw storing aannemen en geven dit door aan de installateur. Deze komt langs om uw probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Werken bij PronkGroep

Hoe pak jij het aan?

PronkGroep daagt toptalent graag uit. Bij ons heb je de vrijheid om jezelf elke dag beter te maken, verder te leren en je kwaliteiten te verbeteren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws