Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

Ventilatie

De juiste ventilatie voor jouw woning

Schone lucht, meer wooncomfort

Met de juiste ventilatie in je huis voorkom je gezondheidsklachten en verhoog je je wooncomfort. De aanvoer van verse lucht zorgt dat vochtige en vervuilde lucht je huis uit gaat en schone lucht binnenkomt. Zo krijgen schimmel, vochtplekken én fijnstofconcentraties in huis geen kans. Ventius, onderdeel van PronkGroep, helpt je graag aan de juiste ventilatie thuis.

Vraag je je af welke woonhuisventilator je moet hebben? Wij helpen je kiezen. Met een persoonlijk adviesgesprek geniet jij van gezonde lucht.

Dat wil ik
Wij staan voor jou klaar

Voor alle particulieren

Wij bieden totaaloplossingen voor de installatie en renovatie van mechanische ventilatie. Denk hierbij aan: woonhuisventilatoren, ventilatiekanalen, luchtroosters en bedieningspanelen. In elk project gaan we voor tevreden bewoners. Dankzij een optimale voorbereiding en uitvoering zorgen we voor wooncomfort en zorgeloos gebruik van onze systemen.

 • Inspectie

  Werkt je ventilatiesysteem naar wens? Onze inspecteurs checken je systeem en geven je advies voor optimaal gebruik. Kies ook voor zekerheid in huis.

 • Installatie

  Genieten van gezonde lucht begint bij de installatie van je ventilatie- of WTW-systeem. Gezonde lucht, garantie én keuringen zijn bij onze prijs inbegrepen.

 • Onderhoud

  Periodiek onderhoud is noodzakelijk om je WTW- of ventilatiesysteem op het vereiste niveau te houden. Wij verzorgen een grondige reiniging en vervangen filters.

 • Optimalisatie

  Onze inspecteurs controleren, meten de afzuigcapaciteit, stellen ventielen af, bekijken de standenschakelaar, eventuele raamroosters en de woonhuisventilator. Zo kun je zorgeloos genieten.

Een nieuwe woonhuisventilator

Ga vanaf vandaag genieten!

Zonder zorgen genieten van een gezonde woning? Start dan gelijk je aanvraag voor een woonhuisventilator en onze experts gaan voor je aan de slag. Toch liever telefonisch contact? Bel naar 088 – 4009 750 op werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur.

Mechanische ventilatie

Alle woonhuisventilatoren die wij plaatsen zijn deskundig geïnstalleerd. Zo geniet jij optimaal van gezonde lucht.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

 • Moet ik de kanalen reinigen?

  Om ventilatiesysteem op het vereiste niveau te houden is periodiek onderhoud (om de vier jaar) aan te bevelen. Luchtkanalen transporteren een grote hoeveelheid vervuilde lucht. Deze lucht zit vol met onder andere stofdeeltjes die zich gaan afzetten tegen de wanden van de kanalen. Hoe dikker de laag, hoe minder effectief het systeem kan werken. Bevico reinigt alle kanalen voor jou door middel van borstelreiniging. Je kan bij ons terecht voor een eenmalige reiniging en voor een onderhoudscontract.

 • Wanneer moet ik mijn ventilatie vervangen?

  Is jouw ventilatiesysteem al ouder dan tien jaar? Dan is het geen gek idee om deze te laten vervangen. Je kan een hoop geld besparen door jouw oude ventilatiesysteem te laten vervangen. Een nieuwe ventilatie box is onder andere energiezuiniger, heeft een verbetering in de capaciteit en is gezonder voor het binnenklimaat in jouw woning.

 • Wat is het verschil tussen een MV en WTW?

  Er zijn twee soorten ventilatieboxen: Een WarmteTerugWin-unit (WTW) en woonhuisventilator. Tegenwoordig beschikt iedere nieuwbouw woning over een ventilatiesysteem, omdat het simpelweg verplicht is. Vervuilde lucht verlaat via de ventilatiekanalen de ruimte en verse buitenlucht stroomt de woning binnen. WTW-systemen zijn een stuk geavanceerder dan mechanische ventilatie en wordt vooral in moderne woningen toegepast. Het heeft als doel om te ventileren én de in de ruimte aanwezige warmte te behouden. Dit leidt tot een verlaging van de energiekosten.

 • Waarom is goede ventilatie zo belangrijk?

  Bekijk het artikel over waarom goede ventilatie zo belangrijk is.