Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

Reinigen & reconditioneren

Haal meer uit jouw klimaatinstallatie

Verleng de levensduur

Geniet langer van klimaatinstallaties

Een gezond binnenklimaat is ondanks een professionele klimaatinstallatie niet vanzelfsprekend. Onderhoud en inspecties zijn nodig om het rendement te verhogen en de levensduur van je installatie te verlengen. Rochema, onderdeel van PronkGroep, biedt een breed aanbod aan diensten om meer uit jouw klimaatinstallatie te halen.

Onderhoud & renovatie

Klimaatinstallaties zijn zeer vatbaar voor weersinvloeden en agressieve stoffen. Ter verbetering van het binnenklimaat bieden wij onder andere de volgende diensten aan:

 • Het reinigen en reconditioneren van luchtbehandelingskasten
 • Het reinigen en desinfecteren van luchtkanalen en ventilatiesystemen
 • Condensorreiniging en -coating
 • Het reinigen van brand- en roetschade aan.
Plan je onderhoud in

Inspectie en advies

Je kunt bij ons terecht voor een visuele of video-inspectie aan je klimaatinstallatie. We verrichten verder lucht- en waterkwaliteitsmetingen, bemonstering en legionella preventieonderzoek. Na elke inspectie volgt een uitgebreid adviesrapport met eventueel de gemaakte (video)beelden en alle gewenste vervolgstappen op een rijtje.

Vraag een adviesgesprek aan

Onze producten

Rochema heeft diverse kant-en-klare onderhoudsproducten in haar assortiment. Hiermee onderhoud je zelf eenvoudig je installatie. Wij bieden deze producten aan:

 • Glycol
 • Reinigingsmiddelen
 • Waterbehandelingsmiddel

> Bekijk onze producten

Wat betekent Rochema voor jou?

Bespreek je opties

Onze adviseurs denken graag met je mee. Welke verbeteringsoptie past het beste bij jouw installaties? Laat je adviseren in een persoonlijk gesprek.

Behandel je installaties

De voordelen op een rij

 

 • Voor elke installatie een passende strategie
 • Ook beschikbaar buiten kantoortijden
 • Advies op maat van onze experts
Laat mij adviseren

Veelgestelde vragen

 • Welke producten bieden jullie aan ter bescherming van klimaatinstallaties?

  Ter bescherming van jouw klimaatinstallaties, leidingen en kanalen bieden wij een aantal kant-en-klare producten aan. Uiteraard voeren wij deze werkzaamheden ook graag voor je uit. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de producten op onze website.

 • Waarom is het reinigen en reconditioneren van de klimaatinstallaties van belang?

  Ter verlenging van de levensduur van jouw klimaatinstallaties en ter verbetering van de kwaliteit van het binnenklimaat reinigen wij de installaties en de bijbehorende appendages. Als de installatie in een slechte staat verkeert, kunnen wij deze reconditioneren.

 • Wat kan ik van Rochema verwachten?

  Als installateur van hoogwaardige klimaatinstallaties zoeken wij altijd de beste oplossing voor jouw situatie en wensen. Hiermee zorgen wij dat jij alles uit jezelf kan halen via een gezond binnenklimaat. Wij geven je twee garanties; wij werken alleen met gecertificeerde monteurs en installeren alleen duurzame klimaatinstallaties. Wij stellen hoge eisen aan onze experts en onze fabrikanten, zodat jij zeker bent van een efficiënt en goed functionerend klimaatinstallatie, mits regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd.

 • Waarom is legionella preventie van belangrijk?

  Een schone, legionella vrije waterhuishouding is van het grootste belang. Wij onderzoeken waar in jouw gebouw mogelijke risico’s zitten en op basis daarvan maken we een beheersplan. Praktisch en helder, zodat je weet wat je te doen staat om legionella buiten de deur te houden. Helaas is een legionella-uitbraak niet altijd te voorkomen. Ook dan kunnen wij je bijstaan om deze te bestrijden.