Arcelor Schiedam

Reconditioneren van een luchtbehandelingskast

Onze expertises in deze case

Het verlengen van de levensduur en verhogen van het rendement van klimaatinstallaties

Een luchtbehandelingsinstallatie heeft een relatief lange levensduur. Door veel gebruik en door weersinvloeden wordt het rendement verlaagd en kan de kwaliteit van het binnenklimaat worden aangetast. Klachten over het binnenklimaat hebben zelfs in 40% van de gevallen direct betrekking op de installatie (bron: veiligheid.nl). Het onderhouden of renoveren van een klimaatsysteem leidt nagenoeg altijd tot een verbetering van de leef- en werkomstandigheden. 

“Het reconditioneren van een luchtbehandelingskast verhoogt het rendement en verlengt de levensduur. Het kan daarom ook wel gezien worden als investering, i.p.v. als een kostenpost.”
-Peter van Schaik, relatiebeheerder Rochema
https://pronk-groep.nl/wp-content/uploads/2017/10/IMG_7038-1.jpg https://pronk-groep.nl/wp-content/uploads/2017/10/IMG_7050-1.jpg
Links ziet u een luchtbehandelingskast na het ontroesten. Rechts ziet u het eindresultaat na het primeren en coaten.

Het probleem

De opdrachtgever zag dat zijn luchtbehandelingskast in een slechte conditie verkeerde. Deze kast was niet regelmatig onderhouden en daarom nam het rendement af.

De oplossing

Deze kast was zo lang niet onderhouden dat aan de binnenkant bacteriën, schimmel en roest waren ontstaan. Na inspectie hebben wij geadviseerd de luchtbehandelingskast compleet te renoveren. Binnen een aantal dagen hebben wij de kast gereinigd, ontroest, geprimeerd en gecoat. Deze ziet er nu weer compleet als nieuw uit.

Het resultaat

Door de renovatie heeft de opdrachtgever niet alleen een luchtbehandelingskast gekregen die er verzorgd uitziet, maar zijn ook het rendement en de levensduur van de installatie toegenomen.

Over Rochema

Rochema, gevestigd in Bergschenhoek, biedt verschillende oplossingen voor het verhogen van het rendement en de levensduur van klimaatinstallaties. Wilt u ook een hoger rendement en een langere levensduur op uw klimaatinstallaties en daarmee een gezonder binnenklimaat realiseren? Kijk op www.rochema.nl of bel naar 088-4009 700.

NEEM DIRECT CONTACT OP MET PRONKGROEP

Door een bundeling van expertises kunt u elke vraag rondom het binnenklimaat aan ons stellen. Onze relatiebeheerders gaan graag met u in ons gesprek.

Een schoon, veilig en comfortabel binnenklimaat? Bij PronkGroep vind je alle kwaliteit onder één dak.