Mechanische ventilatie

Van Bassenstraat

Binnenklimaat verbeteren van 109 woningen

Onze expertises in deze case

Een gezond binnenklimaat in 109 woningen

Mechanische ventilatie: voor woningcorporatie Staedion hebben wij 109 gestapelde woningen voorzien van vraag-gestuurde collectieve mechanische ventilatie, inclusief nieuwe prefab dakkappen en elektra voedingen, aan de Van Bassenstraat in Den Haag.

De vraag

Staedion wilde het binnenklimaat van 109 woningen verbeteren. Na inspectie hebben wij tijdens de uitvraag de meest gunstige oplossing geboden op de vraag naar het aanbrengen van vraag- gestuurde ventilatie in dit complex. Hierbij is niet alleen naar de prijs gekeken, ook naar installatie en wooncomfort.

In deze afbeelding ziet u de nieuwe dakkappen, dakventilatoren, dakdoorvoeren en bekabeling

In deze afbeelding ziet u de nieuwe dakkappen, dakventilatoren, dakdoorvoeren en bekabeling op het dak van een van de woongebouwen in de Van Bassenstraat

Een gezond binnenklimaat is, net zoals sporten en gezond eten, belangrijk om je vitaal te voelen en gezondheidsproblemen te voorkomen. Ventilatie zorgt ervoor dat er genoeg verse lucht in de woning komt en dat schadelijke stoffen in de lucht, worden afgevoerd. Vooral voor ouderen en kinderen kunnen deze schadelijke stoffen een groot probleem vormen.

René Keizerwaard

Bevico

De oplossing

Allereerst hebben wij de oude dakkappen verwijderd en nieuwe gemonteerd. Vervolgens zijn de individuele dakdoorvoeren gekoppeld middels dubbelwandig kanaalwerk op de nieuwe prefab-dakkap en is de elektra voeding op het dak aangelegd. De bestaande individuele rookgasafvoer en luchttoevoer van de centrale verwarming zijn opnieuw aangesloten op de nieuwe dakkappen. Om de installatie netjes en esthetisch-verantwoord op te leveren is het geheel uitgevoerd in dezelfde RAL kleur.

Als laatste hebben wij nieuwe energiezuinige R-Vent RX dak ventilatoren geplaatst. Het resultaat kunt u in de afbeelding hierboven zien. In de woningen is in de keuken een CO2-gestuurd ITHO BaseFlow hoogbouwsysteem aangebracht, in combinatie met een zelfregelend vocht-gestuurd afzuigventiel in de badkamer. Ook dit project is geregistreerd middels de Bevicode©. Door deze software kunnen wij de prestaties monitoren en bijsturen als dit nodig is. Meer informatie over de Bevicode vindt u hier.

Het resultaat

Links ziet u een zelfregelend vocht-gestuurd afzuigventiel in de badkamer. Rechts ziet u een CO2-sensor. De bewoner kan middels de knop rechtsonder de ventilatie op standen 1, 2 en AUTO zetten en de CO2-waarden in de woning meten. Bij een co2-meting geeft deze sensor een groen, oranje of rood licht, ter indicatie van de CO2-waarden in de ruimte.

Dankzij de nieuwe mechanische ventilatie kunnen de bewoners genieten van een schoner en gezonder binnenklimaat. Dankzij het vraaggestuurde systeem is de ventilatie efficiënt en zullen de bewoners een lagere energierekening ervaren. Wij zijn trots op het eindresultaat en op het proces dat tot het resultaat heeft geleid.

Over Bevico

Bevico, gevestigd in Barendrecht en Amsterdam met een steunpunt in Rijssen, zorgt voor totale ventilatie oplossingen. Wij inspecteren, adviseren, monteren, rapporteren onderhouden en lossen storingen op, zodat u compleet ontzorgd bent. Dankzij onze oplossingen behaalt u de meest rendabele en comfortabele ventilatie installatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op www.bevico.nl of bel naar 088-4009 500.