Duurzame energie Rovasta

Installatie 800 M2 zonnepanelen

Onze expertises in deze case

Opwekken van 156.000 kwh per jaar via zonnepanelen

Rovasta wilde graag zijn energieverbruik gaan verduurzamen. Als doelstelling hadden zij minimaal 35% van het jaarlijkse energieverbruik uit duurzame bronnen te vergaren. Aan ons de vraag om de meest efficiënte en duurzame oplossing te vinden die binnen het budget vindt.

“Installatie door een kundige installateur geeft garantie dat de meest efficiënte en duurzame oplossing wordt gevonden. Na installatie bent u zeker van een goed functionerend systeem. Als u daarna ook onderhoud uit laat voeren, dan bent u zeker dat u zonder storingen komt te zitten.”
-Cor Hoogerwaard, bedrijfsleider Biemond Elektro

Het pand van Rovasta, gezien op ca. 50 meter hoogte

Oplossing

Na enige inspectie hebben wij geadviseerd 800 M2 hoogwaardige Centrosolar S-Class Vision zonnepanelen te laten installeren.
Deze panelen hebben een productgarantie van 20 jaar en een gegarandeerd rendement van minimaal 87% voor 30 jaar.

Wij hebben gekozen voor een lichte kleur grijs dakbedekking (in plaats van traditioneel zwart) zodat er in de zomer minder warmte afgifte plaatsvindt, wat het rendement positief beïnvloedt.

Door een betere reflectie van de lichte kleur is het rendement in de wintermaanden ook groter. Door een beschermende laag op de zonnepanelen, zijn deze minder onderhevig aan het verlies van rendement door vervuiling.

Resultaat

Dankzij een lichte kleur grijs dakbedekking en een beschermende laag op de zonnepanelen is er een hoger rendement behaald dan de doelstelling was en kan dit rendement een groot aantal jaar vastgehouden worden. De totale opbrengst van dit zonnepanelen veld is ca. 156.000kWh, dat is voor Rovasta ongeveer 40% van hun energieverbruik op jaar basis. De opdrachtgever was zeer tevreden met dit resultaat.

Over Biemond Elektro

Biemond Elektro zet zich in om voor het realiseren van een schonere toekomst. Dit doen wij, naast het installeren van duurzame oplossingen, door onze processen zo efficiënt mogelijk uit te voeren en verantwoordelijk met materieel om te gaan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk op www.Biemond-Elektro.nl of bel naar 088-4009 910.

NEEM DIRECT CONTACT OP MET PRONKGROEP

Door een bundeling van expertises kunt u elke vraag rondom het binnenklimaat aan ons stellen. Onze relatiebeheerders gaan graag met u in ons gesprek.

Een schoon, veilig en comfortabel binnenklimaat? Bij PronkGroep vind je alle kwaliteit onder één dak.