Gecertificeerde vakmannen

24 uur per dag bereikbaar

Altijd in de buurt

André aan het woord

“Schone binnenlucht hoort bij een gezonde woning.”

André is servicemonteur bij Ventius. Iedere dag kijkt hij ernaar uit om uitdagingen aan te pakken, oplossingen te bedenken, nieuwe dingen te leren en bij te dragen aan mooie ventilatieprojecten. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees dan verder!

Op welk project ben jij het meest trots?

Er zijn veel projecten waar ik heb gelopen dat ik na afronding dacht: Ja, dit is super goed verlopen. Er is mooi werk afgeleverd en ik ben trots op wat ik met mijn handen heb gemaakt. Van de recente projecten is er één die eruit springt. In het centrum van Rotterdam staat een rij maisonnette woningen. Sinds de oplevering van een nieuwe ventilatie-installatie door een extern bedrijf ervaren meerdere bewoners stankklachten. Rioollucht kwam via het toevoerkanaal van de warmte terug win unit de woningen binnen. Net na de oplevering zijn er onderzoeken geweest om op te sporen waar deze lucht vandaan kwam, maar helaas was er geen oorzaak gevonden.

Enkele jaren en verschillende onderzoeken zijn voorbij gegaan zonder dat een bedrijf een oplossing kon bieden. Uiteindelijk werd Ventius gevraagd om een camera-inspectie uit te voeren. Met de inspectie kregen we inzicht van de verticale leidingen naar het dak toe. Tijdens het onderzoek bleek dat het toevoerkanaal niet juist aansloot op de dakkap. Om meer inzicht te krijgen haalden we de dakkap los en het probleem was direct duidelijk. Het verticale toevoer kanaal was 20 cm te kort en er zat een deuk in de aansluiting van de riool ontluchting. Hierdoor kon de rioollucht de woningen van de bewoners inkomen.

Na de reparatie is er nog contact geweest met bewoners over de stankoverlast. Het was volledig verdwenen en het woongenot van de bewoners was terug!

Waar kijk jij naar uit als je naar werk gaat?

Het klinkt misschien een cliché, maar iedere dag is anders. Elke plaats is anders en alle bewoners zijn verschillend. Voor mij maakt dit het werk leuk. Geen sleur in te bekennen. Onze klanten zijn blij als ik langskom; het betekent dat hun woonhuisventilatie weer optimaal werkt. Daarnaast maakt het contact met mijn collega’s en klanten dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.

Wat heeft Ventius voor jou betekend in je loopbaan?

Ventius heeft voor mij enorm veel betekend. Via het bedrijf heb ik meerdere cursussen succesvol uitgevoerd en verschillende certificaten behaald. Ik heb een positieve mentaliteit en professionele blik in mijn werk gekregen en dat brengt mij tot waar ik nu sta. Het is fijn dat je collega’s met je meedenken. Mijn wens om meer uitdaging was direct gehonoreerd. De kans om ingewikkeldere problemen op te mogen lossen greep ik met beide handen aan en bevalt mij uitstekend.

Wat beteken jij voor Ventius?

Als servicemonteur ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en vervangen van woonhuisventilatoren. Wanneer bewoners problemen ervaren, dan doe ik mijn uiterste best om het probleem op te lossen. Tijdens een bezoek vind ik het leuk om een praatje te maken met bewoners. Daarbij geef ik altijd advies over het juist gebruiken van de ventilatie. Naast mijn installatiewerkzaamheden neem ik ook projecten op en bedenk ik oplossingen bij ventilatieklachten. Lopen in de buitendienst is dus heel divers. Je moet eigenlijk overal wel wat van af weten.

Hoe beschrijf je de sfeer binnen Ventius?

De sfeer is gemoedelijk en collegiaal. Wel is er een mentaliteit van niet lullen, maar poetsen. We zijn recht door zee en maken geen omweggetjes. Het is iets wat je moet liggen. In de communicatie is het erg fijn om te zeggen waar het op staat. Zo weet iedereen duidelijk waar hij of zij aan toe is. Binnen Ventius zijn de lijntjes naar elkaar kort. Zo voorkomen we met z’n allen dat er fouten worden gemaakt. Het loopt niet altijd zoals gewenst, maar overal is een oplossing voor en dat doen we met elkaar.

Met welke collega’s en bedrijven werk je vaak samen?

Met mijn directe collega’s in de buitendienst heb ik veel contact. Gelukkig kunnen we elkaar op afstand helpen bij problemen en anders rijden we even bij elkaar langs. Klussen die niet alleen uitgevoerd kunnen worden doe ik vaak samen met mijn collega Chris.

Ook met de andere disciplines van PronkGroep werken ik veel samen. Zo werk ik op dit moment met de mannen van Roveco, verwarmings-/ en rookgasafvoertak bij PronkGroep, in Den Haag. Zij vervangen ze in de woningen de cv-ketels. In de woning sluit ik aan om een woonhuisventilator te installeren.

Gezond binnenklimaat is een breed begrip binnen onze organisatie. Hoe zie je dit terug in je werk?

Het eerste contact van nieuwe klanten is vaak bij een eerste grote schoonmaakbeurt. Ze hebben een woning gekocht met ventilatiesysteem, maar weten niet welk onderhoud eraan nodig is. Als ik aan mijn werkzaamheden begin, dan laat ik vaak zien hoe vies het is. Na mijn onderhoudsbeurt laat ik ook zien hoe schoon een ventiel of ventilatiekanaal hoort te zijn. De meeste huiseigenaren staan hier niet bij stil. Schone binnenlucht hoort bij een gezonde woning.

Tijdens mijn bezoek maak ik vaak nog een praatje met de bewoner. Hier komt het binnenklimaat regelmatig naar voren als gespreksonderwerp. Vaak hoor ik in hun verhaal dat er nog wooncomfort mist. Als zij bijvoorbeeld op zoek zijn naar verkoeling in de komende zomerperiode, dan kan ik Aircoplan aanraden. De collega’s binnen PronkGroep die airconditioningsystemen installeren heeft dezelfde voordelen als Ventius. Bewoners weten dus wat ze krijgen. Dit is zeker een voordeel van alles voor het binnenklimaat onder 1 dak zit.

Hoe maak jij gezond binnenklimaat?

Iedereen heeft recht op gezonde ventilatie. Of het nu gaat om een onderhoudsbeurt of een installatie of vervanging van een ventilatiesysteem, ik zorg er altijd voor dat het geïnstalleerd word zoals het bedoeld is. Kan iets niet of moet het anders, dan geef ik netjes door aan de klant. Het moet altijd goed zijn!

Werken bij PronkGroep

Hoe pak jij het aan?

PronkGroep daagt toptalent graag uit. Bij ons heb je de vrijheid om jezelf elke dag beter te maken, verder te leren en je kwaliteiten te verbeteren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws