Home > Nieuws
22
DEC

Roveco

Goedkoper douchen met een zonneboiler

Een goed en duurzaam product waarmee u uw energierekening drastisch kunt verlagen is het installeren van een zonneboiler. Dit komt neer op een besparing van enkele honderden euro’s per jaar.
Een zonneboiler is in Nederland het goedkoopste systeem om zonne-energie te benutten, met de kortste terugverdientijd. Met een zonnecollector kunt u namelijk de helft van uw aardgasverbruik verminderen. Het bedrag dat u bespaart met een zonneboiler hangt af van de installatie die u nu heeft, het type en de hoek van uw dak en de afstand die overbrugd moet worden naar de leidingen. Als adviesprijs voor een systeem houden wij 1500 tot 2500 euro aan. Mogelijk ontvangt u zelfs nog subsidies.
Een zonneboiler zet via een collector (A) op het dak zonlicht om in warmte en verwarmt daarmee de vloeistof (een combinatie van water en antivries) die door leidingen in de zonnecollector loopt. Vervolgens loopt deze leiding terug naar de boiler (B) waar hij de warmte weer afgeeft aan het water. De boiler verwarmt eventueel het water extra bij om de gewenste gebruikstemperatuur te verkrijgen. Zodat u altijd met warm water kan douchen.