Home > Nieuws
16
DEC

Bevico

3 tips voor een betere gezondheid

Voor een gezond binnenklimaat zijn twee dingen belangrijk: de juiste luchtvochtigheid en genoeg toevoer van verse lucht. De luchtvochtigheid moet tussen de 40 en 80% zijn. Onder de 40% is de lucht te droog, dit kan droge ogen en hoofdpijn veroorzaken. Boven de 80% is de lucht te vochtig waardoor er bacteriƫn broeden die verschillende gezondheidsklachten kunnen veroorzaken.

#1: Schaf een luchtvochtigheidsmeter aan. Met dit apparaat weet u altijd of de luchtvochtigheid in orde is.
#2: In ruimtes waar veel warmte wordt opgewerkt, denk aan de keuken en de doucheruimte, is het te vochtig. Toevoer van buitenlucht (koude) zorgt ervoor dat de lucht minder vochtig wordt.
#3 Om vocht te verjagen en genoeg verse lucht binnen te krijgen doen veel mensen dan even de deur openen, maar dat werkt maar voor heel even. Wat u beter kunt doen is een ventilatierooster openzetten. Dit zorgt voor een constante stroom van verser lucht waardoor u altijd een goede luchtvochtigheid in huis heeft.
Het inhuren van een professional geeft u garantie dat de ruimte goed geventileerd is, waardoor uw gezondheid geen gevaar loopt. Meer informatie kunt u vinden op onze website http://www.pronk-groep.nl/bevico/