Home > Nieuws
14
DEC

Roveco

Voorkom koolmonoxide in huis

Is het lekker warm in uw huis? Dit komt uiteraard door uw cv-ketel. Bekend is dat deze goed onderhouden moet worden. Maar heeft u wel eens over de rookgasafvoer nagedacht?
Deze cv-ketel meestal op zolder, dichtbij een slaapvertrek. De ketel wordt vaak verkeerd geïnstalleerd, waardoor er koolmonoxide vrij kan komen. Dit kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging waardoor u mogelijk zwaargewond raakt of zelfs kan overlijden.

Door Netbeheer Nederland, i.s.m. KIWA, is het aantal koolstofmonoxide vergiftigingen in de periode 2002-2012 onderzocht. In tien jaar tijd zijn er 241 ongevallen met gasinstallaties geregistreerd, waarvan vijf doden en 114 zwaargewonden. In deze tien jaar naam het aantal ongevallen per jaar toe. Veel van deze ongevallen komen voort uit een verkeerde installatie van het rookgasafvoersysteem. Vermelding van deze gevallen is niet verplicht en daarom is het aantal mogelijk veel hoger.

Om zeker te weten dat de cv-ketel en de rookgasafvoer goed geïnstalleerd zijn, waardoor u gerust dichtbij de installatie kunt slapen, kunt u het beste een gecertificeerde monteur bellen. Wij handelen conform de Rogafa-norm en garanderen hierdoor een goede installatie van het rookgasafvoersysteem.