Home > Cases

Cases PronkGroep.

Klant: Poort 6

Vraagstuk: Door een krimp van overhead is het beheer van de mechanische ventilatie NPO en PO uitbesteed.

Oplossing PronkGroep: Bevico heeft haar expertise in kunnen zetten om de samenwerking resultaatgericht te kunnen maken. Hierdoor worden alle klachten, mutaties, onderhoud en vervanging efficiënt uitgevoerd.

De afgesproken kritieke prestatie indicatoren die in samenspraak met Poort 6 zijn afgestemd, zijn hierin leidend.

Ons unieke registratiesysteem Bevicode® en ons Bevico Plan Systeem® (BPS) in combinatie met onze expertise hebben een doorslaggevende rol gespeeld bij het overtuigen van de klant.

Resultaat: Onze klant is volledig ontzorgd met betrekking tot het beheer van de mechanische ventilatie. De sturing vindt plaats door kwartaalrapportages en de leidende technische input vanuit Bevico.

Klant: Mitros

Vraagstuk: Vervangen van warmte terugwin installatie.

Oplossing PronkGroep: Bevico heeft binnen de mogelijkheden in de woning een passende oplossing geadviseerd.

Door een beperkte ruimte ter plaatse is er een innovatieve oplossing voor de opstelling bedacht door Bevico en zijn de aansluitingen op de warmte terug wininstallatie aangepast.

Deze oplossing is ook uitgedragen naar de bewoners en bewonerscommissie zodat het nieuwe systeem ook in de toekomst op de juiste manier wordt gebruikt.

In samenspraak met de opdrachtgever en de bewonerscommissie hebben wij dit project naar tevredenheid van alle partijen uitgevoerd.

Resultaat: Een warmte terugwininstallatie met een hoog rendement en een beter binnenklimaat in de woning door onze oplossing.

Klant: Woonstad Rotterdam

Vraagstuk: Het verbeteren van de regelinstallatie en voeding in de woning.

Oplossing PronkGroep: BiemondElektro heeft hiervoor de elektrotechnische installatie in de woning aangepast. Door storing op het spanningsnet functioneerde de gekoppelde ventilatie installatie niet goed. BiemondElektro heeft een aparte groep en de bijbehorende bedrading aangebracht. Tevens is de installatie voorzien van het juiste netstroomfilter om een storingsvrij functioneren van de ventilatie installatie in de toekomst te kunnen garanderen. Daarnaast is de elektrische installatie gekeurd en zijn eventuele gebreken verholpen.

Resultaat: Een goed werkend ventilatiesysteem en een veilige elektrotechnische installatie in de woning.

Klant: Star MDC

Vraagstuk: Het aanbrengen van een duurzame W installatie (design en construct).

Oplossing PronkGroep: AircoPlan heeft hier voor alle kantoren een multisplit koel- en verwarmingssysteem aangebracht. Door toepassing van hoogwaardige materialen is er een geluidsarme en stijlvolle klimaatinstallatie gerealiseerd. Omdat het airconditioningssysteem tevens als bijverwarming fungeert en een hoger rendement heeft dan de HR cv installatie is hiermee een extra energiebesparing gecreëerd. Bevico heeft een nieuwe hoog rendements warmte terugwininstallatie aangebracht, inclusief de bij behorende luchtkanalen. Tevens heeft Bevico nieuwe sanitaire ruimten gecreëerd, is de riolering aangepast en is de bestaande collectieve CV installatie vervangen voor een HR toestel.

Resultaat: Een duurzame en energiezuinige klimaatinstallatie.

Klant: Akzo Nobel

Vraagstuk: Reconditioneren luchtbehandelingskasten.

Oplossing PronkGroep: Rochema kreeg begin 2014 van Akzo Nobel de aanvraag voor het reconditioneren van een tiental luchtbehandelingsunits in hun pand aan de Velperweg te Arnhem.

Middels een inventarisatie was e.e.a. in kaart gebracht en met een uitgebreid verslag gerapporteerd. In concurrentie werd vervolgens een aanbieding voor de uit te voeren werkzaamheden gemaakt.

Tot ons genoegen werd de opdracht aan Rochema gegund. De reconditionering van de units werd vervolgens tot volle tevredenheid van de opdrachtgever vakkundig door de monteurs van Rochema uitgevoerd.

Uitgevoerde werkzaamheden:
1. Luchtbehandelingsunits inwendig reinigen en desinfecteren
2. Batterijen reinigen luchtzijdig
3. Batterijen voorzien van onze Surfacid®-oppervlaktebehandeling
4. Smeren en gangbaar maken van sloten van toegangsdeuren
5. Gangbaar maken, ontroesten, voorbehandelen en coaten van kleppenregisters
6. Ontroesten, voorbehandelen en coaten van wand- en plafonddelen
7. Ontroesten, voorbehandelen en coaten van ventilator en frames
8. Ontroesten, voorbehandelen en aanbrengen van een slijtvaste polyurethaancoating op vloerdelen
9. Waar nodig vervangen van bouten/moeren/parkers of plaatmateriaal
10.Vervangen van v-snaren

Uiteraard werd na uitvoering van de werkzaamheden een uitgebreide rapportage opgesteld, vergezeld van het Rochema-garantiecertificaat.

Hieronder enkele afbeeldingen van de situatie vooraf en het bereikte resultaat:

Aangetroffen situatie:


Resultaat na uitvoering:


Wilt u meer informatie over onze oplossingen voor consument, woningbouw en bedrijfsleven? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies of afspraak.